Kipujuća vrata su namenjena onima koji ne zahtevaju perfektnu toplotnu izolaciju, a ipak žele da imaju funkcionalna i estetski uklopiva vrata po povoljnim cenama.
Imaju sve karakteristike modernih garažnih vrata, kao što izbor boja, materijala i imitacija drveta. Mogu se automatizovati, imati mala pešačka vrata i prozore. Ono što ih čini privlačnim je njihova povoljna cena u odnosu na druga vrata, rezidencijalna ili industrijska, iz ovog domena. Najčešće se proizvode od pocinkovanog i galvanizovanog materijala, sa odličnom zaštitom od korozije. Potom se vrata plastificiraju i farbaju zahtevanom bojom iz RAL kataloga. Najčešći dezen je sa vertikalnim rebrima, po čemu su prepoznatljiva dugi niz godina. Minimalna visina kreće od 1900mm. Kipujuća vrata se jednostavno mogu ugraditi u sam otvor ili iza otvora, pa se tako širina i visina prolaza minimalno smanjuju. Odlikuje ih dugotrajan i siguran rad, mogućnost ostakljenja plastičnim pločama prozirne ili kristalne strukture, kao i pouzdana brava koja osigurava zaštitu od provala.

Danas se najčešće prave od sendvič panela različite debljine, a ispunjeni su poliuretanom. Odlikuju se solidnom zvučnom i toplotnom izolacijom. Vrata su veoma stabilna i tiha, sa mirnim hodom, bez zastajkivanja. Omogućavaju komforno zatvaranje pomoću specijalno oblikovane poluge, gde se vrata samostalno povlače prilikom zatvaranja.

Način rada kipujućih vrata

Više vesti iz ove kategorije

 

Loading...