Video nadzor

U današnje vreme, video nadzor ne predstavlja luksuz, niti je sistem koji se isključivo koristi u komercijalnim objektima. To je sistem koji se sastoji od kamera za video nadzor, kablova kojim je ceo sistem povezan i uređaja koji snimaju sliku, film i/ili zvuk sa kamera. Sve kamere su povezane sa centralnim uređajem, snimačem, koji vrši obradu dobijenih signala sa nadzornih kamera. Sistemu se može pristupati na više načina, lokalno ili putem interneta, putem računara ili pametnih mobilnih telefona. Potreba za ovakvim sistema je u naglom porastu, kako zbog pristupačne cene instalacije sistema, tako i zbog sve većeg korišćenja interneta i IoT (Internet of Things) fenomena, gde će svi uređaji biti spojeni na internet i njima će moći lako da se upravlja. Dok alarmni sistem “samo” vrši dojavu da se desio neki problem ili provala, sistem video nadzora beleži događaje o tome, a to može dovesti do odgovornih za nastali problem ili provalu.

Sistem video nadzora predstavlja način da se određeni prostor, objekat ili površina nadgleda. Svrha nadgledanja može biti različita. To može biti zaštita od krađe, kontrola zaposlenih, bezbednost lica ili imovine, promet na ulici ili nekom prostoru, kao i prepoznavanje registarskih tablica za automatsko otvaranje kapije ili rampe. Svako će, prema sopstvenim potrebama, pronaći razlog i prostor koji je potrebno nadgledati i imati pregled situacije. U zavisnosti od potrebe, neophodno je izabrati opremu za video nadzor.

Video nadzor možemo podeliti na analogni i digitalni sistem.

 

Elektrikmont – video nadzor

 

Elektrikmont ugrađuje sisteme video nadzora kompanije DVC. Od svog nastanka 2003 godine, DVC je zauzeo čvrstu poziciju u regionu kao vodeći proizvođač opreme za video nadzor i zaslužio poverenje krajnjih korisnika i instalatera. Proveren u brojnim aplikacijama u skoro 20 godina kontinuiranog rasta, DVC je postao sinonim za pouzdana i fleksibilna rešenja video nadzora, kreiran prema potrebama različitih korisnika – od stambenih objekata preko manjih do srednjih poslovnih sistema, pokazujući se pravim rešenjem čak i u velikim trgovačkim, industrijskim i javnim prostorima.

Sistemi video nadzora

Elektrikmont radi sa dokazanim i globalno prepoznatljivim proizvođačem opreme za video nadzor. U pitanju je fima DVC. Nudimo kvalitet, sigurnost, garanciju i servis.

DVC logo

DVC - Analogni sistem video nadzora

Analogni sistemi video nadzora su sistemi koji koriste TVI, CVI ili AHD tehnologiju digitalizacije. Prenos signala se vrši putem koaksijalnog RG59 kabla. Najčešće je potreban i kabl za napajanje kamera. Prednost ovakvih sistema je što se bez razvlačenja nove instalacije može poboljšati stari sistem video nadzora. Uređaj za snimanje sa analognih kamera se zove DVR (Digital Video Recorder). Mogu snimati i u visokoj rezoluciji kamerama od 8Mpx.

DVC logo

DVC - Digitalni sistem video nadzora

Digitalni sistemi video nadzora su napredniji od analognih sistema, gde je svaka kamera uređaj za sebe. U pitanju su takozvane, IP kamere. Poseduju mrežni priključak i mogu se povezati na mrežnu infrastrukturu objekta. Mogu snimati u visokim rezolucijama. Povezuju se mrežnim kablom (od cat5). Mogu se napajati i slati signal kroz jedan kabl (Power over Ethernet – PoE). Uređaj za snimanje sa digitalnih kamera, zove se  NVR (Network Video Recorder).

Najveći izbor opreme za video nadzor

Adresa

Stevana Sinđelića 2d
Beograd

Pozovite

+381 (63) 8151405

EMAIL

office@elektrikmont.rs

Loading...