Motori za kapije

Motori za kapije koje Elektrikmont ima u ponudi su proizvedeni po evropski i svetski priznatim standardima od strane renomiranih proizvođača CAME i FAAC. Postoji još mnogo proizvođača koji su prisutni kod nas na tržištu. Ali su jedino Came i Faac firme koje rade po priznatim standardima, koje uvek imaju rezervne delove i koje poštuju garanciju. Motori za kapije, Came i Faac, su izrađeni po najvišim standardima i konstantno se unapređuju. Ono što treba napomenuti jeste da motori ovih proizvođača traju u zavisnosti od kvaliteta i stanja kapije, do 20 i više godina, dok motori drugih proizvođača traju od 5 do 8 godina.

Postoje dve vrste motora za kapije, u zavisnosti od načina otvaranja, a to su motori za klizne i motori za krilne kapije. Bez obzira da li ćete izabrati Faac ili Came motor za Vašu kapiju, morate znati da su dizajn, elektronika i mehanika ovih motora na najvišem nivou.

Motori za klizne kapije služe za automatsko i daljinsko otvaranje kliznih kapija. Predstavljaju idealno rešenje ukoliko nemate prostora za krilnu kapiju. Klizne kapije se najčešće prave sa jednim krilom koje se kreće po šini, a motor snagu za otvaranje ili zatvaranje kapije prenosi na krilo putem zupčanika i zupčaste letve. Pre ugradnje treba obratiti pažnju na težinu krila, dužinu krila, brzinu otvaranja i intenzitet upotrebe. Iza toga se bira vrsta automatizacije. Motori iz naše ponude prave se u različitim verzijama radnog napona, od 24V do 380V, u zavisnosti od težine klizne kapije i intenziteta upotrebe. Motori koje imamo u ponudi mogu raditi sa kapijama težine od 300kg do 8000kg.

Motori za krilne kapije se koriste za automatsko i daljinsko otvaranje jednokrilnih i dvokrilnih kapija. Pre nego se upustite u razmišljanje o ugradnji krilne kapije, neophodno je da znate veličinu i težinu krila kapije, tip stubova koji nose kapiju (masivni ili ne), materijal krila kapije (potpuno zatvoren ili delimično otvoren) zbog uticaja vetra, kao i intenzitet upotrebe kapije. U ponudi imamo kompletna rešenja za sve tipove krilnih kapija. Ovi motori su snažni, a prave se u nekoliko verzija. To su: zglobni motori, linearni motori sa navojnim vretenom, klipni motori sa navojnim vretenom i podzemni motori. Svi motori iz naše ponude, CAME ili FAAC, su urađeni i testirani za dug radni vek uz visok nivo kvaliteta i funkcionalnosti.

Motori se rade u AC (naizmenična struja) ili DC (jednosmerna stuja) izvedbi. AC motori rade kao monofazni ili trofazni. Monofazni se koriste za manje intenzivnu upotrebu dok se trofazni koriste za intenzivnu upotrebu. DC su niskonaponski motori predviđeni za intenzivnu upotrebu. Niskonaponski DC motori imaju mogućnost baterijskog napajanja, koje omogućava rad motora i kad nestane struja. Skoro svi motori iz naše ponude imaju ugrađenu digitalnu kontrolnu jedinicu (elektroniku) koja omogućava programiranje rada kapije prema potrebama korisnika, kao i optički enkoder, sigurnosni uređaj koji detektuje preprekea.

Nama, pored ugradnje, možete poveriti i održavanje kapija i motora za kapije. Radimo popravke i servisiranje već ugrađenih motora. Potrebno je da znate da barem jednom godišnje morate uraditi servis motora i svih komponenti kapije. Tako će Vaša pokretna kapija imati duži vek trajanja, jer se vodi računa o uslovima i načinu rada, stanju delova, klizača, šarki i motora.

Motori za kapije iz naše ponude

U našem portfoliu se nalaze dokazani i globalno prepoznatljivi proizvođači motora za kapije CAME i FAAC. Nudimo kvalitet, sigurnost, garanciju i servis.

Breda

Came

CAME je italijanski proizvođač automatike za rezidencijalne i industrijske objekte. Postoji više od 60 godina. Ima preko 1400 zaposlenih u svetu. Prisutan je na svim kontinentima, a njegovo ime se vezuje za kvalitet i pouzdanost. Poseduju i razvojni centar, u okviru koga vode računa o dizajnu, novinama u elektronici i kvalitetnim materijalima za izradu novih proizvoda. Sa CAME proizvodima osigurali ste sebi udobnost, sigurnost i rad u stambenim, poslvnim i urbanim sredinama. 

Breda

Faac

FAAC je italijanski proizvođač automatske opreme. Kompanija postoji još od 1965 godine. Posluje na svetskom tržištu sa preko 80 predstavništava. Pozicinirala se kao vodeća u svom segmentu, od motora za garažna i industrijska vrata, preko kapija, rampi, zaštitnih stubova i automatskih vrata, FAAC automatika važi za inovativnu, pouzdanu i kvalitetnu te primenjivu za različite potrebe i zahteve korisnika. Ukoliko želite kvalitet po pristupačnim cenama, FAAC je pravi izbor.

Najveći izbor motora za kapije

Loading...